UGROŽENA NACIONALNA SIGURNOST? Analitičar za Priznajem.hr – ”Ne postoji prevencija od takvih slučajeva”

Jutros je na Markovom trgu upucan policajac koji se trenutno nalazi na bolničkom liječenju, a počinitelj je pronađen na Jabukovcu. Policija je izvijestila da je počinio samoubojstvo.

Za komentar pitali smo neovisnog analitičara Zorana Grgića, bivšeg političkog zatvorenika te nekadašnjeg člana Vijeća za civilni nadzor tajnih službi u Saboru. Izjavu prenosimo u cijelosti:

„Radi se događaju koji analitičari opisuju oznakom ‘lone wolf’ ( vuk samotnjak ). Nema indicija o grupi i ozbiljnijoj pripremi. Ne postoji prevencija od takvih slučajeva. Očigledna je neupućenost počinitelja Na Markovom trgu postoji višeslojna zaštita, dakle vanjsko i unutarnje osiguranje koje iz razumljivih razloga ovdje nećemo opisivati. Prozori na Vladi RH su otporni na upotrebu vatrenog oružja što pokazuje na neupućenost počinitelja i isključuje paraobavještajne i terorističke organizacije u ovom slučaju. U Hrvatskoj postoji prešutni dogovor o ne prolijevanju krvi između svih socijalnih grupa koji je prekršio Ranko Ostojić i Sdpeova vlada kada su poslali specijalce koji su istupili grubom silom na hrvatske branitelje stopostotne osobe s invaliditetom u Crkvi sv. Marka. Dio krvi ovog mladog policajca leži na rukama Premijera Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića zbog nekonzistentne politike, ali krivac je dakako radikalizirani počinitelj.

Vanjsko vidljivo osiguranje je brzo reagiralo i ostali mehanizmi zaštite te je policajac iz Mletačke ulice branio ranjenog kolegu. NEMA UGROZE za nacionalnu sigurnost!“

Foto:FaH

Izvor: priznajem.hr

Najnovije