Tihomir Nikolić

TIHOMIR NIKOLIĆ iz svoje glazbene radionice izbacio je novi uradak – ŠAMAČKI SIN… ODVEDI ME

TIHOMIR NIKOLIĆ – 22-godišnjak iz Slavonskog Šamca, svirač, pjevač, boem. Ne živim od pjesme i gitare, ali pjesma i gitara su moj život, kratko i odlučno govori Tihomir.

O Tihomiru smo pisali sredinom ljeta kad je izbacio svoju nostalgičnu pjesmu u rep izvedbi.

– Nakon godina koje sam proveo uz pjesme i instrumente jednostavno se vidim u tome, svoju dušu hranim notama… jesam li takav sam po prirodi, jesam li to preuzeo odrastanjem uz pokojnog oca koji je također živio uz pjesmu i instrumente, nije ni toliko bitno… bitno je da sam takav kakav jesam i ponosim se time.

Onaj iskorak koji sam želio napraviti, uz i na zabavan glazben način svakom pjesmom poslati poruku. Kroz pjesme na gitari sam bio ograničen s brojem riječi, dok sam u Repu otkrio da se mogu opširnije izraziti, poslati kompletniju poruku, ispričati priču. Već prvim taktovima, prvim riječima, rep me praktički zarobio i pridobio.

Već sada imam popriličan broj tekstova koje sam napisao na temu ljubavi prema mojem rodnom mjestu, težini napuštanja svoje rodne grude, onog napuštanja kojeg su mnogi moji Slavonci osjetili, oni sami, njihovi roditelji, braća sestre, težak osjećaj u grudima, stiska, stavlja knedlu u grlu, oni koji su to nažalost doživjeli znaju o čemu govorim. Ovo je moj način izražavanja o tome, govori sa sjetom mladi Šamčanin. Kako to opisuje u pjesmi, kako repa o tome poslušajte

/Ivica Janković/

Najnovije