SLAVONSKI BROD – Izašao 45. broj Glasnika Grada Slavonskog Broda

Novi broj Glasnika uskoro bi trebao stići na adrese građana Slavonskog Broda. Novo 45. izdanje Informativnog glasila Grada Slavonskog Broda posvećeno je realiziranim projektima i projektima u tijeku koji su obilježili tekuću godinu.

„… predstavljam vam novo izdanje Informativnog glasnika Grada Slavonskog Broda u kojemu se nalazi pregled realiziranih projekata u ovoj godini kao i pregled onih projekata koji se trenutno provode, a čiji dovršetak, uvjeren sam, građani Slavonskog Broda željno iščekuju. Tekuća godina u mnogočemu je bila izazovna, ali rezultati koje smo ostvarili samo su potvrda da smo se uspješno prilagodili novonastalim okolnostima prouzročenima pandemijom koronavirusa.“, izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Nastavila su se velika ulaganja u sportsku infrastrukturu kao što su izgradnja pomoćnih terena te rekonstrukcija Športsko-rekreacijskog centra „Klasije“ te ulaganja za povećanje kvalitete odgoja i obrazovanja najmlađih građana. Grad Slavonski Brod ističe se kao grad koji je najviše sredstava uložio upravo u područje obrazovanja, a dogradnja osnovnih škola za uvođenje jednosmjenske nastave zasigurno će utjecati na pozitivan nastavak tog trenda.

Grad Slavonski Brod nastavio je s demografskim mjerama koje su jedinstvene na razini cijele Republike Hrvatske:

„Sve veća zainteresiranost mladih za uspješne programe stambenog zbrinjavanja kao i činjenica da Slavonski Brod u 2020. godini, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, bilježi 35 više rođene djece u odnosu na 2019. poticaj su nam da nastavimo i dalje s provedbom naših demografskih mjera jer je to sigurno ulaganje u budućnost ovoga grada.“, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Završena je izgradnja poduzetničkog inkubatora, uskoro se očekuje otvorenje novog autobusnog kolodvora, velika financijska sredstva uložena su u obnovu i dogradnju mjesnih domova te u područje komunalne infrastrukture gdje se na poseban način u ovoj godini ističe izgradnja pješačko-biciklističkih staza. Sve informacije o ovim projektima donosi novi broj Glasnika Grada Slavonskog Broda u kojemu je, također, priložen i letak pomoću kojega svi građani mogu iznijeti svoje ideje i prijedloge o  projektima koje smatraju važnima za daljnji razvoj Slavonskog Broda. Popunjeni letak moguće je predati u prostorima gradskih blagajni na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić i Gradskoj tržnici, a iste je moguće predati i na ulazu u Gradsku upravu Grada Slavonskog Broda.

Obrazac je moguće popuniti i online na poveznici.

Glasnik Grada Slavonskog Broda možete pročitati i ovdje.

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.