SLAVONSKI BROD – Duhovna predavanja za mlade

Novi projekt ‘Tri u jedan – Bog, ti i ja“, koji su inicirali i organizirali članovi Studentskog katoličkog centra (SKAC) Slavonski Brodu, počeo je u četvrtak 17. veljače u Katehetskom centru župe Gospe Brze Pomoći. Prva tribina naslovljena je „Vraćam ti se opet, Bože moj“. Predavač je bio fra Siniša Pucić, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca u Slavonskom Brodu.

Fra Siniša je u prvom dijelu predavanja promišljao nad prispodobom o Milosrdnom Ocu, pokušavajući mladima približiti beskrajnu i nesebičnu Božju ljubav i njegovu radost kad mu se vratimo. „Ova prispodoba najbolje pokazuje kako je Božja ljubav uvijek pretjerana, kako se Bog nikada ne udaljava od nas, uvijek nas čeka. Bez Boga smo mali, udaljavamo se od smisla, od sreće. Bog nas privlači svojom ljubavlju… „ rekao je uz ostalo fra Siniša.  Ukazavši na Očeve geste: prema sinu: čeka ga, osjeća sućut, ganutljivost, trči mu u susret, baca mu se u zagrljaj, daje poljubac… , ustvrdio je da se isto tako Gospodin raduje i nama kada mu se vratimo.

U drugom dijelu predavanja fra Siniša je  govorio o Božjoj ljubavi koja ga je pozvala na obraćenje, na povratak Njemu, na radikalnu promjenu svoga života i duhovni poziv. „Vjera je maraton. Do istinskog zajedništva s Bogom moramo odlučiti činiti svaki dan korak po korak na tom našem maratonu vjere. Taj silni ‘trening’ koji podrazumijeva puno odricanja na putu vjere ima itekakvog smisla. Ništa nije uzalud. Ako ne odustajemo od te utrke, Gospodin nas čeka na cilju na kojem ćemo spoznati koliko je sve ovo vrijedilo, koliko je svaki naš pad bio još jedan korak bliže Bogu. Danas nam se nudi jedinstvena prilika da postanemo Božji maratonci koji otkrivaju Boga u svome životu, otvaraju mu svoje srce i dopuštaju mu da im se približi“, poručio je fra Siniša. Na kraju je s mladima podijelio misli sv. Majke Terezije, koja je bila ponizna i do kraja svoga života Bogu vjerna te ih pozvao da donesu odluku truditi se u konkretnom životu biti bliži Bogu.
Tribine će se ubuduće održavati jednom mjesečno, a predavači će biti stručnjaci iz određenih područja: teolozi, psiholozi i drugi. Želja je članova SKAC-a svojim vršnjacima od 16 do 35 godina time približiti odnose sa samim sobom, s Bogom, s bližnjima, pojasniti im kako te odnose popraviti, izvući iz njih ono najbolje, promišljati što o tome kaže Bog i uči kršćanstvo.

Izvior: djos.hr
B. Lukačević

 

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.