RTL POMAŽE DJECI

„RTL pomaže djeci“ – Prikupljaju se i sredstva za Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” iz Slavonskog Broda

U tijeku je humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ koju već godinama tradicionalno organizira udruga „RTL pomaže djeci“.

U sklopu ovogodišnje kampanje prikupljaju se i sredstva za Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” iz Slavonskog Broda. U Odsjeku za neonatologiju pri Odjelu za pedijatriju potrebno je nabaviti dva nova inkubatora.

Od iznimne je važnosti da prijevremeno rođene i životno ugrožene bebe u najosjetljivijim danima i tjednima dobiju najbolju moguću medicinsku skrb, a u OB “Dr. Josip Benčević” optimalne uvjete nadzora životno ugrožene djece omogućili bi upravo inkubatori novije generacije koje je potrebno nabaviti.

Odjel pedijatrije OB “Dr. Josip Benčević” trenutno posjeduje šest inkubatora za intenzivno liječenje novorođenčadi i nedonoščadi, od kojih su četiri amortizirana i uskoro će se prestati proizvoditi rezervni dijelovi za njih. Budući da se godišnje na Odjelu liječi oko 260 bolesne novorođenčadi i nedonoščadi te je klasificiran kao druga razina neonatalne skrbi nakon klinika u četiri najveća grada u Republici Hrvatskoj, broj trenutnih inkubatora je uvelike nedostatan te je kupnja novih modernih uređaja koji će omogućiti optimalan razvoj novorođenčadi i više nego potrebna.

„Postojeći inkubatori su dotrajali, za njih proizvođač više ne garantira rezervne dijelove, tako da nam je neophodna kupovina minimalno dva nova inkubatora. I stoga pozivam sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj humanitarnoj kampanji i pomognu malim Slavoncima u njihovim prvim danima života“, ističe Ivan Krajinović, dr. med. spec. pedijatar, subspec. neonatolog, voditelj Odjela za pedijatriju.

Bez vaše velikodušne pomoći realizacija ovog projekta neće biti moguća, zato se uključite u našu kampanju „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge HR67 24070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice Udruge .

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.