snimka zaslona 24sata

Raspisana tjeralica za crkvenjakom koji je optužen za silovanje psa – RADI U EUROPSKOM PARLAMENTU

Izgladnjivao bi ih, a potom bi im nakon silovanja za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentirao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovu stanu. Čovjek koji je godinama fizički zlostavljao svoje pse danas radi u Europskom parlamentu i već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj. No, zakon je takav da bi cijeli proces za šest mjeseci – mogao u zastaru.

Udruga Eyes of an angel, koja se bavi zaštitom životinja, poslala je primjedbu Vrhovnom sudu zbog otezanja postupka.

Iz ureda predsjednika suda odgovorili su im da je Općinski kazneni sud 30. ožujka 2021. godine raspisao za njim tjeralicu. Ivor se nije pojavio na sudu ni 16. ožujka, kao ni njegov branitelj Boris Vinčić, koji se opravdao bolešću te je dostavio medicinsku dokumentaciju, piše 24 sata.

Zbog svega je sutkinja Jasna Zoretić Rendulić morala odgoditi raspravu, no Ivor ima još jednog branitelja, Krešimira Krsnika, kojem nije otkazao punomoć pa će se spis dostaviti izvanraspravnom vijeću na odluku o određivanju istražnog zatvora.

Bivši član Vijeća za ekumenizam HBK

Podsjećamo, radi se o Ivoru Ivaniševiću, nekadašnjem članu Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, koji je suđenje izbjegavao pravdajući se depresijom i PTSP-om.

Ivanišević je uhvaćen u velikom lovu na pedofile, a tražio je da se javnost isključi sa suđenja, što mu je isprva i odobreno, ali to rješenje je uskoro ukinuto, pa javnost ima pravo saznati sve gnjusne detalje optužnice i čuti kako se Ivanišević brani, ako suđenje ikada započne.

No ono što je dosad poznato, je da je Ivanišević preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos. Slike je slao čak i s e-mail adrese svoje tvrtke registrirane za grafički dizajn, pa istražiteljima nije bilo teško otkriti njegov identitet. U pretresu njegova stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-ova zanimljivih istražiteljima, a oduzete su mu i memorijske kartice te mobiteli.

“Kujica je uginula, bila je potpuno razvaljena od silovanja”

Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smješteni su u Dumovec, ali kujica je vrlo brzo uginula od ozljeda koje joj je nanio.

“Kujica je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, doznali smo nedavno od aktivista za zaštitu životinja koji su skrbili za pse oduzete Ivaniševiću.

Tvrdio da je sklonište u Dumovcu krivo za loše stanje pasa

Ivaniševića se optužnicom tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kujici koju je silovao hranu i vodu davao tek nakon što bi zadovoljio svoj spolne sklonosti. Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvaćala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanje ili trajne gladi, žeđi i batina.

Ivanišević se na ispitivanju branio šutnjom, dok je krivnju za loše stanje pasa pokušao svaliti na sklonište u Dumovcu, tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kujice prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije, pa je valjda zbog toga kujica uginula.

Izvor Index.hr

Komentiraj

Najnovije