Brođanin Zoran Anušić

PRIJEVOZNIK ZORAN ANUŠIĆ – Razočaran sam i ogorčen ponašanjem osiguravajuće kuće, htjeli su me “uništiti”?

SLAVONSKI BROD – Ponukani nedavnom objavom prijevoznika Zorana Anušića na društvenoj mreži, koji je pun gorčine zbog nekorektnog ponašanja osiguravajuće kuće, u kojoj je komitent od svojeg poslovnog početka, sasuo “paljbu” po osiguravajućoj kući Euroherc.

Zanimali su nas razlozi njegove gorčine, obzirom da je i generalno, uvijek vječna borba između komitenata, korisnika osiguravajućih kuća i samih osiguravajućih kuća, ilustrativno rečeno natezanje.

U samom razgovoru za naš medij, prijevoznik Zoran Anušić bio je vrlo konkretan, te je svoje navode jednostavno potkrijepio dokumentima, te njima dao vjerodostojnost svojoj priči.

– Jako je teško razgovarati u konkretnom slučaju s osobama zaposlenicima Euroherc osiguranja Robertom Ivankovićem, Denisom Krasnopjurkom, te njihovim nadređenim iz Osijeka Borisom Maletićem, s kojima surađujem dugi niz godina, a koji su odlučili me poslovno “pokopati”. A s druge strane kojima sam bio izuzetno korektan, kako ljudski, tako i poslovno?!

S njihove strane jednostavno je počelo svojevrsno istraživanje, kako, i na koji način da izbjegnu odnosno onemoguće korištenje mojih sklopljenih polica, koje su u svakom trenutku bile plaćene? Jednostavno navodno rečeno počeli su me “lihvarti”.

Kamion mojeg poduzeća koji je putovao iz Italije prema Hrvatskoj s robom za komitenta s našeg područja, i bez obzira što je kamion relativno nov, tijekom puta se zapalio, roba za komitenta je uništena (možete vidjeti u priloženim fotografijama). Policu osiguranja koju sam plaćao je vrijedila na osiguranje robe u vrijednosti 250 tisuća kuna. Od svojeg osiguranja u kojemu sam od početka svojeg poslovnog angažmana, odnosno u Euroherc osiguranju. Po mojem mišljenju, po traženju reguliranja mene kao oštećenog, a po plaćenoj polici da se mene kao prijevoznika obešteti, počeli su “igrati igrice” kako bi na bilo koji način našli razlog zašto mene ne bi obeštetili.

Ono što potvrđujem priloženim dokumentima, policu osiguranja sam plaćao na vrijednost robe 250 tisuća kuna, vrijednost konkretne robe koja je izgorjela bila je 155 tisuća kuna, da bi nakon grčevite borbe s osiguravajućom kućom Euroherc nekako uspio izboriti za obeštećenje u vrijednosti 87.048,35 kuna, odnosno 67.951,65 kuna manje no što mi je trebalo po plaćenim policama biti isplaćeno.

Ovakvo ponašanje osiguravajuće kuće prema svojim (VIP) komitentima i ostalima jednostavno je poražavajuće, i nikako nije u skladu s poslovnim kodeksima, a najmanje u skladu s potpisanim i plaćenim policama osiguranja. Zašto te police uopće plaćam, ako oni svakako rade kako, i na koji način oni hoće.

Treba uzeti u obzir ovu epidemiološku situaciju koja za nas poduzetnike je vrlo teška, borimo se za posao, borimo se kako da poduzeće zaradi sredstva, za opstanak samog poduzeća, i prioritetno za isplatu plaća uposlenicima, te ostala davanja državi po pitanju poreza i prireza. Imam osjećaj da osiguravajuće kuće kao lešinari samo čekaju kako “opeljušiti” svoje komitente, te na taj način prebroditi svoje eventualne probleme nastale Covid-19 situacijom.

Jednostavno sam kao čovjek razočaran, u svoju osiguravajuću koću Euroherc, nakon toga sam razočaran i kao poduzetnik – izjavio je za naš medij brodski prijevoznik Zoran Anušić.

Slijedom objektivnom izvještavanja nazvali smo uposlenika Euroherc osiguranja Denisa Denisa Krasnopjurku, koji je u telefonskom razgovoru potvrdio da je upoznat sa slučajem, ali da nema službenu izjavu. Obzirom da je prezime Krasnopjurka, ne toliko učestalo na našem području, zamolili smo ga za točnost prezimena, kako ne bi pogriješili, dotični nije htio ponoviti svoje prezime, ostavio je nama na istraživanje.

Zoran Anušić koji se bavi prijevozom 15 godina, koji uredno posluje, jednostavno se pita, kako i na koji način, kod koga osigurati svoja vozila, robu, i sve popratne sadržaje a da ga pri tome ne “boli glava”, jer ne želi da se nekome također u budućnosti dogode slične stvari kao njemu.


Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.