PIŠE DARKO LONČAR – Tko je Brođanka koja u svojoj spavaćoj sobi ljubomorno krije portret Dragana Dade Jelića?

TKO JE BROĐANKA KOJA U SVOJOJ SPAVAĆOJ SOBI LJUBOMORNO KRIJE PORTRET DRAGANA DADE JELIĆA?

-Ljubavi, pa šta si u svoju spavaću sobu okačila portret Dragana Dade Jelića-počeo sam glasno i ljutito prosvjedovati

-Pa što onda?

-Pa kako šta onda, a nisi moj portret izvjesila nego njegov? I to baš u svoju spavaću sobu???? I to još pokraj BAŠĆANSKE PLOČE, koja je simbol hrvatstva i naše hrvatske države.

-Pa on mi je baš sladak…I lijep, ko baščanska ploča.

-A jel??? On ti je sladak…a ja ti nisam sladak…Mene nema nigdje u tvojoj priči…Sigurno si onda i glasala na izborima za njega, a ne za Dusparu…Kad ga toliko voliš?

-Pa jesam…

-A jesi, jel…A meni si rekla da si glasala za Dusparu.

-Pa… lagala sam, za Dadu sam glasala.

-A za Dadu si glasala, jel. Molim te? Pa šta misliš kako će njegova žena reagirati kada sazna da jedna Brođanka u svojoj sobi drži portret njezina muža. Pa jel ti znaš, ženska glavo, da je čovjek oženjen?

-Pa baš me briga što je oženjen. Kreten naručio od mene portret, i sada neće da plati-ljutito Jasna nastavlja svoju priču

-A jel…prvo ti je sladak, a sad je kreten… naručio od tebe portret, jel. Sada se vadiš…Nalaziš samo izgovor što ga držiš u svojoj spavaćoj sobi…Takve ste vi žene…kada vas čovjek uhvati u preljubu i varanju svoga partnera, onda samo lažete.

-Ma tko vara svog partnera??? Ma tko tko laže?-pita Jasna ljutito

-Pa ti lažeš da je naručio od tebe portret…sad se samo vadiš…pa ne bi ti glasala na izborima za njega da ti se on ne sviđa…Sigurno si se odmah i zaljubila u njega…

-Tko se zaljubio u njega?

-Pa ti…zašto bi mu onda naslikala portret i još ga okačila u svoju spavaću sobu, jebote???!

-Pa zato što je idiot naručio portret od mene i sada neće da plati-ljutito će Jasna

-A jel’ imaš za to materijalni dokaz?

Jasna vadi iz torbe svoj mobitel i pokazuje mi Dadine poruke…Gle stvarno…Čovjek naručio svoj portret.

-U redu…vidi stvarno-sad sam se već malo smirio-pa zašto onda ne želi platiti..???

-Pa šta ja znam zašto ne želi platiti, pitaj to njega, a ne mene.

-Možda nije zadovoljan kako si ga naslikala…znaš kakvi su političari cjepidlake, uvijek traže dlaku u jajetu…Možda on misli da si ga trebala naslikati da izgleda kao Leonardo di Caprio ili Brad Pit, jebote. Kako je Leonardo de Vinci naslikao Mona Lisu. Pa znaš kako se naši brodski političari drže visoko i s visoka gledaju na nas obične male ljude. I smrtnike. Tko bi njima udovoljio?

Na ove moje riječi Jasna mi opet pokazuje svoj mobitel

-Evo pogledaj!

-Što mi to sad opet pokazuješ?

-Dadine poruke…gdje mi piše da je jako zadovoljan kako sam ga naslikala

-Dobro… sad mi onda stvarno ništa nije jasno…pa ako je zadovoljan kako si ga naslikala… zašto onda ne želi platiti

-Pa šta ja znam… pitaj ga ti…i još sam mu okvir stavila GRATIS. Svima naplaćujem i postavljanje rama i okvira, a njemu sam ga postavila gratis. Da bude zadovoljan.

A ja ljutito nastavljam:

-Eto, kad budu idući izbori, pa ti onda opet glasaj za njega… jel’ ti znaš Jasna onu priču…Došao se hadezeovac ispovjedit kod fratra… oče, želim se ispovjedit, ukrao sam jednom hadezeovcu puno para. A svećenik mu nato odgovori: SINE, TO NIJE GRIJEH. TO JE BOŽJE ČUDO!

Skidam onda ljutito Dadin portret iz spavaće sobe svoje drage i odnosim ga u špajzu. Među kutije i stare cipele. Tu ću ga dobro čuvati, a ako Dado u trećem pokušaju pobjedi za četiri godine, tada ću mu ga odnijeti i pokloniti-GRATIS.

A moja Jasna ne da se smesti, što ćeš, takvi smo ljudi kakvi smo, promijenit nas ne bi mogao ni dragi bog. Inače, atelier naše brodske umjetnice je prepun boja, kistova, pastela i kreda, grafita i ugljena, naslikanih portreta na sve strane, primjećujem, tu je portret i našeg poznatog brodskog inovatora i izumitelja Ivana Jakobovića, Tomislava Drage Jurišića, oca naše Dragane koju Irska i i galeristi širom svijeta slave kao veliku umjetničku fotografkinju, neki dan smo imali i njezinu predivnu izložbu u Kući Brlić, itd, itd….Jasna kaže da puno Brođana naručuje i portrete svoje djece, s krštenja, rođendana…pa onda uspomene s vjenčanja, i jedan takav upravo pakira za Njemačku.

Pa, tko voli nek izvoli: Jasnin kontakt telefon je 091 594-8971, a možete ju naći i na fejsu: JASNA LOVAKOVIĆ, ili klikom OVDJE.

Autor: Darko Lončar Daky

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.