snimka zaslona

Oba roditelja preminule djevojčice potpisala su suglasnost za doniranje organa

Unatoč strašnom zločinu, roditeljima zlostavljane djevojčice koja je danas preminula još nije oduzeto skrbništvo. Ipak, kako se neslužbeno doznaje, potpisali su suglasnost za doniranje organa djevojčice.

Djevojčica je u Klaićevu bolnicu dovezena u komatoznom stanju, priključena na respirator, imala je teške ozljede glave, koje joj je prema zasad dostupnim informacijama, zadala majka. To su bile najteže i najsvježije ozljede.

Danas je kod djevojčice, nažalost, utvrđeno da je mozak mrtav i da više nema funkcije. Utvrđene su i druge brojne ozljede po čitavom tijelu koje su upućivale na dugotrajno zlostavljanje.

Njezina smrt nekome bi mogla značiti život. Bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi tj. nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. I tu se sada dolazi do apsurdne situacije.

Naime, roditeljima osumnjičenima za ubojstvo još nije oduzeta roditeljska skrb. To znači da se upravo od njih koji su je do smrti zlostavljali mora tražiti suglasnost za doniranje organa. Druga opcija je da sud po hitnom postupku odredi zakonske skrbnike koji bi onda imali ingerencije.

Kasnije večeras Dnevnik.hr neslužbeno saznaje da su oba roditelja ipak potpisala suglasnost za doniranje organa. Uz to je stigla i suglasnost Ministarstva zdravstva pa slijede pripreme za proceduru eksplantacije, piše Dnevnik.hr

Komentiraj

Najnovije