Na autocesti vozio 417 km/h i sve snimao: Pogledajte snimku sulude vožnje…

Radim Passer (58), imućni poduzetnik kojeg list Forbes svrstava na 33. mjesto najbogatijih Čeha, pohvalio se prije nekoliko dana na svom YouTube kanalu da je u Bugatti Chironu dosegnuo brzinu od čak 417 kilometara na sat!

Snimka te sulude vožnje u međuvremenu je skupila više od tri milijuna pregleda, a Passer je po gasu opalio u srpnju 2021. godine, i to u nedjelju oko pet ujutro nedaleko od njemačkog grada Wittenberga.

Video je, jasno, u međuvremenu dospio na brojne svjetske portale, a sada ga je prokomentirao i prometni stručnjak Roman Budský, koji je za češki portal Blesk kazao da je ta vožnja mnoge mogla stajati života, prenosi webcafe.hr

“Pri takvoj brzini periferni vid značajno se pogoršava, počinje se sužavati već kod 130 km/h. Pri brzini od preko 400 km/h, vozač vidi praktički samo ono što je ispred njega.

Pri takvoj brzini i mala neravnina na cesti može odbaciti automobil, a vi na otvorenoj cesti nikad ne znate što je ispred vas. Samo je put kočenja pri takvoj brzini blizu jednog kilometra i pitanje je bi li kočnice uopće izdržale intenzivno kočenje. Čak i sami proizvođači ovakvih automobila preporučuju testiranje njihovih sposobnosti samo na zatvorenim stazama.

Također, tehničko stanje automobila usto mora biti vrhunsko. Što da eksplodira guma? Pitanje je koliko je Passer temeljito provjerio stanje vozila i je li on uopće bio siguran da je sve u redu.

Predstavio je veliku opasnost za ostale vozače. Čak da je i reagirao unutar jedne sekunde, prošao bi 120 metara prije bilo kakva učinka. To što je izveo bilo je čisto kockanje”, prokomentirao je, između ostaloga, Budský. Video možete pogledati klikom OVDJE.

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.