VK "Dolcevita"

Kako su NBA pravila napravila Brodsku amatersku vaterpolo ligu najboljim sportskim kolektivom u regiji

Brodski amaterski vaterpolo je postao najbrže rastući sport u našoj regiji zahvaljujući 7 amaterskih klubova koji su svojim velikim brojem igrača stvorili veliki kolektiv koji se uspješno vodi kroz vlastite turnire.

Kolektiv je osmišljen u svrhu napretka lige, a ujedno je osmišljen sustav lige koji je samoodrživ, financijski neovisan i vremenski nije ograničen datumima. Svaka ekipa automatski dobiva jedan glas prilikom izglasavanja novih pravila, korekciji postojećih i donošenju disciplinskih mjera. Najmanja starosna dob igrača ne smije biti manja od 18 godina, a igrač koji je nastupio na službenim utakmicama Hrvatskih seniorskih liga nema prava nastupa za amaterski vaterpolo 10 godina od posljednje službene utakmice. Isto vrijedi i za nastupe mlađih kategorija samo su one smanjene zabranom nastupa u amaterskoj ligi na 5 godina od posljednjeg nastupa. Sve je napravljeno u svrhu kako ne bi mogli igrači VK Marsonije prelaziti u amaterske lige što automatski štiti seniorski klub od gubitka igrača i održava uzajamno pomaganje seniora i amatera.

Brodski amaterski vaterpolo ima svoja 2 turnira godišnje koje organiziraju međusobno po dogovorima pod nazivima “Homer kup” i BAVL.

Uveden je i vaterpolo “draft” kojim se kvalitetom pojačavaju posljednje momčadi na tablici kako bi se podizala kvaliteta i neizvjesnost lige što se pokazalo najboljim potezom već nakon 2 godine. Najbolji primjer toga je ekipa X Team koja je posljednje 2 godine bila na posljednjem mjestu tablice, a već ove godine je postala prvakom BAVL lige. Međusobni prelazak igrača u druge ekipe je zabranjen i kažnjava se automatskom zabranom igranja u svim ligama. Svaki klub je financijski neovisan jer u prilog klubovima ide pravilo da je strogo zabranjeno financiranje i plaćanje igrača kako bi se naziv “amaterizam” u doslovnom značenju riječi i provodio. Klupski proračuni većinom odlaze na pripreme momčadi po Jadranu i u ulaganje vlastite opreme.

Ekipa Brodskih Homera su idejni začetnici lige i prvi amaterski klub na ovim prostorima koji su s ekipom VK Budainke prvi osmislili cijeli sustav samoodržive lige poučeni negativnim iskustvima iz drugih sportova gdje su se lige ugasile radi pojedinaca. Ekipe VK “DAR” i “Hebrang” čine većinom bivši košarkaši koji su se prije nekoliko godina uključili u vaterpolo. Ekipu Sport bara čine većinom bivši vaterpolisti dok ekipu Dolcevite čine bivši rukometaši i nogometaši.

Cilj ovakve lige je svakako pozitivni sportski kolektiv dostupan svim ljudima željnih lijepe sportske priče i ugodnog druženja. Cijela ova priča ide u pravilnom smjeru i zasigurno je zacrtano ovako lijepu priču ostaviti budućim naraštajima na zdravim temeljima.

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.